Varför ska man ljuddämpa med dämpmatta

Varför ska man ljudisolera med dämpmatta? Oavsett vad eller vilken yta du ska ljudisolera så anser vi att man ska först montera SilentSwede Polaric silver för att både täta, vibrationsdämpa och ljuddämpa ytan korrekt. Detta kommer leda till fantastiska resultat för din ljuddämpning och ljudisolering!


Detta kan du görs på alla ytor oavsett vilket material du ska montera SilentSwede Polaric silver på.

 

Vi har listat några vanliga sätten man har extremt nytta av SilentSwede Polaric Silver.

 

Ljudisolera med dämpmatta i fordon 

 

 

Ja varför ska man lägga ut pengar på att ljuddämpa och ljudisolera sin bil med dämpmatta? Är det verkligen värt det? Vårt svar blir ett stort JA DET ÄR VÄRT DET! Men vad är då fördelarna med att ljuddämpa med ljudisolering i sin bil? Din bilstereo och dina öron kommer tacka dig när du ljuddämpar med dämpmatta i din bil. Din bils kupé kommer bli betydligt mycket tystare och din bilfärd trevligare.

 

 

Avsevärt bättre ljud från bilstereon med dämpmatta!

Det behöver verkligen inte kosta mycket för att få bättre ljud i din bil. Vill du komma billigast undan så väljer du att bara att dämpa bakom dina högtalare i bilen med ljudabsorbenter från SilentSwede® Flat eller ännu bättre ljudabsorbenter från SilentSwede® Egg om du har plats. SilentSwede egg är av "äggkartong typ". Denna äggform har visat sig absorbera mellan 25-35 procent mer ljud än vanligt material gör. Vill du ha kombinerad ljudisolering och ljudabsorbent så ljudisolerar du med SilentSwede® Neo.

 

När du ljuddämpar din bil med ljudisolering så kommer du märka stor skillnad på ljudet i din bil. Ditt mellanregister kommer att blomma ut i form att av röster kommer bli klarare och med en varmare klang. Din midbas (mellanbas) kommer bli betydligt tightare och du kommer uppleva att den har bättre "tryck".

 

Vill du lägga lite mer pengar på och få ännu större skillnad i form av bättre ljud och mindre irriterande ljud från inredningen så ska du börja med att ljudisolera din bil med dämpmatta. Ljudisolera även bilens inredningsdetaljer, viktigast är dom plastpaneler som sitter framför/runtomkring dina högtalare. Sedan lägger du över ett lager med ljudabsorbenter från SilentSwede® för att minska irriterande ljud frånplastdetaljerna.

 

 

Du kommer spela högre med din bilstereo med ljudisolering!

Oavsett om du är ute efter att spela så högt som möjligt eller spela så fint som möjligt kommer ljudisolering att hjälpa dig med detta. Är du ute efter att lira så högt du kan så är det viktigt att ljudisolera bilen med dämpmatta. Du kommer få mer "stadga" i bilplåten och inredning (ja du ska även ljudisolera baksidan på din inredning om du vill spela högt). Detta kommer göra att du inte får lika mycket vibrationer och "svängningar" när decibelen blir högre inuti i din bil. Du kommer kunna få ett jämnare resultat varje gång du mäter decibelen i din bil, givetvis förutsatt att allt annat är bra. Annars blir det bara "skit in/skit ut".

 

När det kommer till inredningsdetaljer och dämpmatta så ljudisolera först ett lager med dämpmatta och sedan lägg på ett lager med ljudabsorbent från SilentSwede®. Du kommer få avsevärt mindre irriterande ljud från din inredning med ljudabsorbenter från SilentSwede®.

 

Vill man vara "värst" så kan man även ljudisolera med ljudabsorbent från SilentSwede® på golvet och bagageutrymme. Du kommer verkligen märka skillnad på hur tyst miljön kommer bli inuti i din bil, kräver såklart att du inte har din bilstereo igång :)

 

 

Tystare miljö inuti bilen med dämpmatta!

När man väl väljer att sänka volymen på sin bilstereo eller kanske även stänger av bilstereon en stund är det rätt skönt med en tyst miljö i bilen. Det blir ganska jobbigt i längden att lyssna på vägbrus och annat ljud som letar sig in i bilen när man kör.

 

 

Mindre irriterande ljud från bilens inredningsdetaljer med dämpmatta när bilstereon är avstängd!

Oj vad vi ogillar irriterande ljud från inredningsdetaljerna i bilen, mer än när bilstereon är avstängd :)!

 

När väl ett irriterande ljud uppstår i bilen känns det som det är det mest irriterande i världen. Man sitter där och funderar och försöker lokalisera vart ljudet kommer ifrån och när man väl tror man hittat det så kommer det ett nytt irriterande ljud från någon annan plastdetalj i bilen. Nej detta står inte högt i kurs hos oss på SilentSwede®!

 

Ljudisolerar man med dämpmatta med butylmix och sedan ett lager med ljudabsorbent från SilentSwede Flat eller ljudabsorbent från SilentSwede Egg eller kombinerad ljudisolering och ljudabsorbent från SilentSwede Neo kommer du bli av med alla dessa irriterande ljud från plastdetaljerna i din bil!