Densitet ljudisolering och ljudabsorbenter

Densitet på ljudabsorbenter & ljudisolering

DENSITET PÅ LJUDABSORBENTER & LJUDISOLERING

HUR VET MAN OM EN LJUDISOLERING & LJUDABSORBENT ÄR BRA?

Tyvärr går det inte att titta på en ljudisolering eller en ljudabsorbent och sen säga om den är bra eller dålig. Är man dock lite tränad kan man känna på en ljudabsorbent och säga om den har hög eller låg densitet. För det är just det allt handlar om, densitet!

Tyvärr går det inte att titta på en ljudisolering eller ljudabsorbent och sen säga om den är bra eller dålig. Är man dock lite tränad kan man känna på en ljudabsorbent och säga om den har hög eller låg densitet. För det är just det allt handlar om, densitet!

MEN HALLÅ! VAD I HELA FRIDENS NAMN ÄR DENSITET?

Enkelt förklarat är densitet ett mått av ett ämnes täthet. Högre densitet desto större massa per enhet och mindre densitet så blir det mindre massa per enhet. Alltså så påverkas även vikten av en ljudisolering & ljudabsorbent av just hur pass hög/låg densiteten är. Okej? Kan du ta det igen fast på ren svenska? Med högre densitet desto tätare blir materialet och detta är oftast bra när det gäller ljudabsorbenter & ljudisolering. Vi skriver "oftast", för när det gäller bas (sub, låga frekvenser) så vill man ha tjocka ljudabsorbenter med lågt luftflödesmotstånd, alltså låg densitet.

Enkelt förklarat är densitet ett mått av ett ämnes täthet. Högre densitet desto större massa per enhet och mindre densitet så blir det mindre massa per enhet. Alltså så påverkas även vikten av en ljudisolering & ljudabsorbent av just hur pass hög/låg densiteten är. Okej, på ren svenska. Med högre densitet desto tätare blir materialet och detta är bra när det gäller ljudabsorbenter & ljudisolering.
Hög densitet vs låg densitet på ljudisolering och ljudabsorbenter

Okej, men vad skiljer SilentSwede från andra märken? 

SilentSwede® har en självhäftande baksida så den är verkligen superenkel att montera. Bara att dra bort skyddsfilmen och börja montera. SilentSwede® har oftast betydligt högre densitet än många andra liknande material som säljs på marknaden. SilentSwede® levereras färdigskuren i hanterbara ark.

SilentSwede har betydligt högre densitet än många andra material på marknaden. Idag säljs det otroligt mycket billiga ljudabsorbenter på marknaden som är rena skräpet. Dessa har i absolut bästa fall en densitet på 12kg/m3 till 18kg/m3.   Jämför man med t.ex. SilentSwede Egg 15mm som har hela 43kg/m3 så blir dom andra billiga ljudabsorbenterna bara ett skämt! Du kan i stort sätt blåsa igenom dessa med din mun, så illa är det med dessa lågdensitets ljudabsorbenter.

Densitet på SilentSwede ljudisolering & ljudabsorbenter

SilentSwede Neo 7mm

Densitet på hela 44kg/m3

SilentSwede Neo 15mm

Densitet på 45kg/m3

SilentSwede Neo 25mm

Densitet på hela 48kg/m3

SilentSwede Neo 30mm

Densitet på hela 49kg/m3

SilentSwede Egg 15mm

Densitet på 43kg/m3

SilentSwede Egg 25mm

Densitet på 44kg/m3

SilentSwede Egg 30mm

Densitet på 46kg/m3

SilentSwede Egg 35mm

Densitet på 49kg/m3

SilentSwede Flat 7mm

Densitet på 32kg/m3

SilentSwede Flat 15mm

Densitet på 33kg/m3


5-års garanti

Vi lämnar hela 5-års garanti på vår ljudisolering från SilentSwede®.

Unik ljudisolering

SilentSwede® levereras färdigskuren i hanterbara mått och med självhäftande baksida.

Alltid Fri frakt

Vi har alltid Fri frakt på alla SilentSwede® produkter.