Vad är densitet?

Densitet på ljudabsorbenter och ljudisolering

 

 

Hur vet man om en ljudisolering eller ljudabsorbent är bra?

 

Tyvärr går det inte att titta på en ljudisolering eller en ljudabsorbent och sen säga om den är bra eller dålig. Är man dock lite tränad kan man känna på en ljudabsorbent och säga om den har hög eller låg densitet. För det är just det allt handlar om, densitet!

 

Men hallå! Vad i hela fridens namn är densitet?

 

 

Enkelt förklarat är densitet ett mått av ett ämnes täthet. Högre densitet desto större massa per enhet och mindre densitet så blir det mindre massa per enhet. Alltså så påverkas även vikten av en ljudisolering & ljudabsorbent av just hur pass hög/låg densiteten är.

 

Okej? Kan du ta det igen fast på ren svenska?

 

Okej, ännu enklare förklarat är, med högre densitet desto tätare blir materialet och detta är för det mesta väldigt bra när det gäller ljudabsorbenter & ljudisolering. Vi skriver "för det mesta", för när det gäller studio med bas (sub, låga frekvenser) så vill man ha tjocka ljudabsorbenter med lågt luftflödesmotstånd för att helt enkelt kunna "balansera" ut eventuella höjningar i basen (musiken), alltså låg densitet. Detta med lågt luftflödesmotstånd gäller alltså "bara" musik och inte djupare frekvenser inom andra områden så som kontor, industri eller tex ventilation & värme.

 

 

 

 

Okej, men vad skiljer SilentSwede från andra märken?

 

 

 

SilentSwede® har på våra flesta material en superstark självhäftande baksida så den är verkligen superenkel att montera. Bara att dra bort skyddsfilmen och börja montera.

SilentSwede® har oftast betydligt högre densitet än många andra liknande material som säljs på marknaden, alltså bättre ljudabsorbering & ljudisolering.

SilentSwede® levereras färdigskuren i hanterbara ark. Sen använder vi oftast andra betydligt dyrare material och bättre fabriker än vad andra gör.

 

Vi bryr oss om vad vi säljer, vi vill inte sälja något som är halvbra eller rent av dåligt utan vi vill sälja det bästa på marknaden till bra priser så du blir nöjd!