Köpvillkor

Köpvillkor hos SilentSwede

 

 

Köpvillkor - SilentSwede®

Generösa Köpvillkor för en trygg affär!

Innehållsförteckning


 • §1. Allmänt
 • §2. Beställning
 • §3. Priser och avgifter
 • §4. Produkter och sortiment
 • §5. Betalning
 • §6. Fullgörande
 • §7. Leverans
 • §8. Ångerrätt och återköp
 • §9. Reklamation och garanti
 • §10. Returer
 • §11. Förbehåll
 • §12. Ansvarsbefrielse
 • §13. Personuppgifter och sekretess
 • §14. Övrigt

§1. Allmänt

Dessa köpvillkor ("Avtalet" nedan) är anpassade för försäljning på Internet (distanshandel).  SilentSwede AB (Organisationsnummer: 559076-8387) är den säljande parten. Den köpande parten benämns som "Kunden" i detta avtal. Villkoren i Avtalet är anpassade för försäljning till privatpersoner som fyllt 18 år och till näringsidkare med hemvist i Sverige och vid försäljning av varor ("produkter" nedan). Hos oss kan du som kund enkelt göra en beställning på https://www.silentswede.se/ ("Webbplatsen" nedan).

Bestämmelserna i detta avtal är ej tillämpliga för avtal om köp som ingåtts före den 13:e juni 2014. För att öka tydligheten finns en datummärkning i sidhuvudet. Om villkoren i Avtalet har ändras anges även ett slutdatum. Om slutdatum anges gäller Avtalet till och med kl. 00:00 det datum som Avtalet upphört att gälla. Du som kund får möjlighet att acceptera dessa villkor i samband med din beställning.

Villkor eller delar därav i detta Avtal som avviker från tvingande lagstiftning är utan verkan i den mån avvikelsen inte är till förmån för kunden. Denna bestämmelse gäller endast om kunden är privatperson och att köpet avser privat konsumtion.


 

§2. Beställning

 

Hos SilentSwede AB beställer du produkter enkelt och bekvämt. Vi erbjuder säkra betalningsalternativ och trygga leveranser. SilentSwede AB tar emot din beställning när du klickar på knappen "Genomför beställning" i kassan (steg 3 av 3). Genom att klicka på knappen "Genomför beställning" accepterar du som kund även betalningsansvar för din beställning. När SilentSwede AB har mottagit din beställning får du e-postmeddelandet "Beställningsbekräftelse" till den e-postadress som du angav när du beställde. SilentSwede AB erbjuder även kunder att göra beställning på telefon: 0456-898101. Vi ger också dig som kund möjligheten att göra en snabb beställning genom vår gästkassa utan att behöva logga in på https://www.silentswede.se/. När du klickar på knappen "Genomför beställning" sluts detta Avtal.

 

Handla tryggt med rätt att ändra din beställning 

Om du skulle ändra dig har du också möjlighet att ändra din beställning. För ändring av beställning ska du kontakta oss via e-post på: kundservice@silentswede.se. Ändring av beställning måste meddelas innan beställning packas (effektueras).

 

Handla tryggt med rätt till avbeställning 

Om du ångrar dig erbjuder vi dig att avbeställa lagd beställning. För att göra en avbeställning ska du kontakta oss via e-post på: kundservice@silentswede.se. Avbeställning måste meddelas innan beställning packas (effektueras).


 

§3. Priser och avgifter

 

Priser anges i svenska kronor (SEK) och kan antingen redovisas inklusive eller exklusive mervärdesskatt (moms) genom att besökaren klickar på knappen för momsvisning. Moms för momspliktiga produkter debiteras med 25%. 

 

Avgift för outhämtad försändelse 

Om du som kund inte skulle hämta ut din beställning kommer detta leda till högre kostnader för oss/dig och då blir vi tvingade att ta ut extra avgift. Kostnaden på en returfrakt som du köper genom oss hittar du här: https://www.silentswede.se/retursedlar. Utöver denna kostnad kommer vi behöva ta ut 30% extra på dessa avgifter. Denna extrakostnad är som vi blir debiterade av vårt transportbolag om du struntar i att hämta ut den beställning du själv valt att beställa. Avgiften är nödvändig för att vi ska kunna täcka frakt- och hanteringskostnader som uppkommer. Notera att om du inte tar emot eller hämtar ut en försändelse räknas det inte som att du har meddelat att du ångrat ditt köp. För mer information se §8. Ångerrätt och återköp nedan.

Avgift för förbetald returfraktsedel 
Vid nyttjande av förbetald returfraktsedel debiteras en avgift om Från: 200 kronor inklusive moms. Du kan köpa returfrakt här: https://www.silentswede.se/retursedlar

Erbjudanden 
Erbjudanden och kampanjer som marknadsförs på webbplatsen gäller så långt lagret räcker om inga andra villkor redovisas i anslutning till erbjudandet. 

§4. Produkter och sortiment

 

Alla produkter som erbjuds på webbplatsen är anpassade för bruk på den svenska marknaden. Det innebär bland annat att produkterna uppfyller svenska och Europas miljökrav och säkerhetsföreskrifter. Normalt medföljer bruksanvisning på svenska om det krävs för produktens användande. Eventuella tekniska specifikationer, särskilda krav på tillbehörsutrustning samt information om begränsningar och plomberingar framgår på respektive produktsida i den mån det är skäligt eller följer av lag.

 

Färgåtergivning på produktbilder 

De produktbilder som visas på webbplatsen skall återge produktens färg och övriga egenskaper på ett så verklighetstroget sätt som möjligt. Eftersom färgåtergivning kan variera beroende vilken typ av bildskärm du som kund använder kan vi inte garantera att produkternas färger exakt återspeglar de färger du upplever på din bildskärm.

 

Måttavvikelse

Då dom flesta material vi säljer är ett mjukt material är toleransen på alla angivna måtten på hemsidan upp till ±10mm. Detta kan innebära att ett ark/skiva eller produkt i samma leverans (kartong etc) har upp till ±10mm skillnad mot varandra i både höjd , bredd och längd. Detta beror oftast på grund av att flera ark är förpackade i samma kartong och trycks därav samman en del under transport.


 

§5. Betalning


SilentSwede AB använder Svea (Svea Bank AB (publ) (”Svea”), organisationsnummer 556158–7634 ) som mellanhand för hantering av betalningar.

I samarbete med Svea erbjuder vi följande betalsätt:

- Fakturabetalning (vid ordrar lagda före 18.00 så skickas fakturan till din e-post redan dagen efter)
- Delbetalning
- Kortbetalning
- Direktbetalning bankkonto
- Betalning med Swish

Fakturorna skickas ut via mejl i samband med att ordern skickas från oss. Förfallotiden är på 14 dagar till privatpersoner och 30 dagar till företag/stat/myndigheter.

Svea Checkout
SilentSwede använder Svea Checkout för privatkunder och företag. Svea Checkout presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. För att säkert kunna identifiera dig och förhindra obehörigt nyttjande eller missbruk av Svea Checkout samt för att uppfylla kraven enligt god kreditgivningssed behöver Svea säkerställa din identitet. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Svea Checkout utan tas vid behov beroende på det betalningsalternativ du valt. Kreditupplysningar som tas av Svea påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t.ex. banker. När du har identifierats av Svea Checkout visar kassan dig vilka betalningsalternativ som är tillgänliga för just dig. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från en tid till en annan.

För mer information om din betalning, kontakta Svea på info@svea.com eller telefon 08-7359000.


 

§6. Fullgörande

 

SilentSwede AB påbörjar fullgörande av detta avtal när du klickat på knappen "Genomför beställning" i kassan. SilentSwede AB har fullgjort sin del av detta avtal när du fått fullständig leverans av beställda produkter i din besittning. Du som kund har fullgjort din del av detta avtal när du erlagt fullgod betalning och mottagit leverans av beställda produkter på det sätt som avtalats.


 

§7. Leverans

 

Produkter levereras direkt till den adress du uppgivit vid beställning, alternativt via ombud i samarbete med våra logistikpartners. SilentSwede AB skickar beställningar under helgfria vardagar. 

Lagerstatusen anger om produkten finns i lager vid beställningstillfället. Generella leveranstider anges nedan, om beställningen omfattar produkter med olika leveransstatus kommer ordern dellevereras. 

 

Fraktkostnad:

SilentSwede AB erbjuder alltid ett "fri leverans alternativ" oavsett vad du beställer som privatperson. Detta gäller alltså endast till ett utlämningsställe där man fysiskt hämtar ut sitt paket, exempel till DHL Servicepoint. Övriga fraktsätt har en fast kostnad som tydligt syns i vår kassa innan man genomför sitt köp.

 

Leveranstid:

Om de leveranstider som anges nedan inte är tillämpliga för ett köp och om en leveranstid inte särskilt avtalats utanför detta avtal förbinder sig SilentSwede AB att fullgöra leverans utan onödigt dröjsmål, dock senast inom 30 dagar från avtalets ingående. I det fall kunden ska betala i förskott förbehåller sig SilentSwede AB rätten att invänta betalning innan leverans påbörjas.

Du blir aviserad när du kan hämta ut paketet hos ditt ombud. Om du valt SMS avisering blir du aviserad när försändelsen kan hämtas ut hos ombudet. DHL ombud skall hämtas ut inom 7 dagar från aviseringsdatum. Outhämtade försändelser återsänds till SilentSwede AB, du som kund blir då debiterad enligt vår avgift för outhämtad försändelse i paragraf §3. Priser och avgifter.

 

DHL företagspaket i samarbete med DHL (Standardfrakt) 

DHL företagspaket levereras till företag inom 3-5 helgfria vardagar räknat från dagen då beställningen skickats från SilentSwede ABs lager. DHL företagspaket levereras till dörren, 1 leveransförsök ingår. Vid ytterligare leveransförsök kan avgifter tillkomma, kontakta därför alltid DHL om du inte kan ta emot försändelsen på utsatt tid. DHL företagspaket som inte kunnat avlämnas återsänds till SilentSwede AB, Outhämtade försändelser återsänds till SilentSwede AB, du som kund blir då debiterad enligt vår avgift för outhämtad försändelse i paragraf §3. Priser och avgifter.

 

Leverans längs lantbrevbärarlinjer och i öbebyggelse 

Om din leveransadress är längs lantbrevbärarlinjer samt öbebyggelse utan normal broförbindelse kan leveranstiden komma att utökas med ytterligare 3-5 helgfria vardagar.

 

Leveransförsening 

Om kunden ingått detta avtal i egenskap av privatperson har kunden alltid rätt att häva avtalet utan kostnad om leveransförseningen är av väsentlig betydelse eller om SilentSwede AB inte kan tillgodose en leveranstid som är avgörande för att kunden ska ingå avtalet och kunden har meddelat detta innan avtalets ingående. I det fall köpet avsett en produkt som ska anpassas, tillverkas eller särskilt anskaffas efter kundens önskemål och SilentSwede AB inte kan återta produkten utan väsentlig förlust har kunden endast rätt att häva köpet om syftet med köpet är väsentligen förfelat genom dröjsmålet och SilentSwede AB insåg eller borde ha insett detta.

 

Transportrisk 

Risken för försändelse övergår på dig som kund när den har avlämnats till dig. Det innebär att SilentSwede AB står transportrisken tills försändelsen har nått dig.


 

§8. Ångerrätt och återköp

 

Ångerrätt 

Kunder som ingår detta avtal i egenskap av privatperson har rätt att frånträda avtalet i enlighet med lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler så länge produkten inte är tillverkad enligt dina önskemål, exempel är våra ljudabsorberande tavlor, ljudabsorberande Wall etc och detta framgår i produkttexten för varje produkt. Ångerrätten är ej tillämplig för kunder som ingått detta avtal i egenskap av näringsidkare eller om en privatkund beställt en specialtillverkad produkt enligt dina önskemål. Ångerrätten gäller inte om man plockat bort plomberingar som kan sitta på produkterna. Ångerrätten gäller i 14 dagar (ångerfristen), tiden räknas från den dag då du som kund har mottagit leverans. Ångerrätten ger kunden rätt att undersöka varorna och återsända dem i det fall kunden ångrar sitt köp. När kunden ångrat sitt köp har denne rätt att återfå vad denne har betalt under förutsättning att kunden inte har använt produkterna i en större omfattning än vad som krävs för att kunna undersöka dem. Vid nyttjande av ångerrätten ska kunden meddela SilentSwede AB och sedan returnera samtliga produkter som beställningen omfattar till SilentSwede AB utan onödigt dröjsmål, dock senast inom 14 dagar. Vid retur skall kunden själv bekosta returfrakten. 

När kunden lämnat meddelande om att denne nyttjar sin ångerrätt kommer SilentSwede AB genomföra återbetalning utan onödigt dröjsmål, dock senast inom 14 dagar förutsatt att SilentSwede AB mottagit de produkter kunden återsänt alternativt om kunden lämnat bevis för återsändande. Återbetalning sker med samma betalningsmedel som kunden använt i den mån det är tekniskt möjligt. Eventuella värdeminskningsavdrag samt avdrag för frakt om kunden valt annat alternativ än standardfrakt kan komma att göras på återbetalningen. I det fall har beställning gjorts mot faktura som ännu inte betalats kommer fakturan makuleras. Skulle du som kund återlämna färre produkter än vad beställningen omfattar återbetalas endast varuvärdet för de produkter som du återlämnar. 

 

Värdeminskningsavdrag vid nyttjade av ångerrätt 

Om kunden har hanterat produkterna mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dessa och hanteringen orsakat att produkterna minskat i värde. Som exempel kan produkternas värde minska genom slitage. I dessa fall är kunden ersättningsskyldig mot SilentSwede AB för skälig värdeminskning. En marknadsmässig bedömning av den faktiska värdeminskningen görs av SilentSwede AB i varje enskilt fall. Nedan angivna avdragsnivåer utgör endast exempel på de beräkningsgrunder som tillämpas vid uträkningen av värdeminskningen. SilentSwede ABs bedömning görs alltid utifrån ett helhetsperspektiv.

 

Nivå 1.

 - Om produkten uppvisar en mindre förslitning eller försämring, såsom en mindre repa:

100 % i värdeminskningsavdrag.

 

Nivå 2.

 -Om produkten uppvisar en märkbar förslitning eller försämring, såsom tydlig repa eller skada:

100 % i värdeminskningsavdrag.

 

Nivå 3.

 -Om produkten uppvisar skador på produkten som påverkar produktens funktion:

100 % i värdeminskningsavdrag.

 

Nivå 4.

 -Om produkten uppvisar kraftiga skador på produkten och/eller kraftig förslitning eller försämring av produkten:

100 % i värdeminskningsavdrag.

 

Nivå 5.

 -Om produkten är i ett sådant skick att den bedöms vara osäljbar eller att en reparation inte är ekonomiskt försvarbar:

100 % i värdeminskningsavdrag.

 

Skador på produktemballaget 

I det fall produktemballaget saknas eller uppvisar sådana skador att det inte kan återanvändas:

50 % i värdeminskningsavdrag. 

Vissa produkter är undantagna från ångerrätten med stöd i lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler: 

-Produkter som tillverkats eller ändrats särskilt på kundens begäran eller som på annat sätt fått en särskilt prägel. Exempel på dessa produkter är SilentSwede Wall och våra ljudabsorberande tavlor. Även våra produkter som är plomberade gäller inte ångerrätten om dessa är plomberingar är brutna.

 

Förfarande vid ångerrätt 

Använd kontaktuppgifterna nedan för att meddela SilentSwede AB om att du önskar ångra köpet. Följande formulär kan också användas som mall för meddelade om ångerrätt. Klicka här för att komma till formulär på Konsumentverkets webbplats.

 

Kontaktinformation 

SilentSwede AB
Öjavadsvägen 8
Hus D, port L1
37636 Svängsta
E-post: kundservice@silentswede.se
Telefon: 0456-898101

 

14 dagars öppet köp, gäller endast privatpersoner samt om inte varan/produkten anpassats och tillverkats efter dina önskemål så som våra ljudabsorberande tavlor samt SilentSwede Wall.

Öppet köp erbjuds i 14 dagar från det att produkten levererats till dig. Under den period då öppet köp gäller, återköper SilentSwede AB produkter till det värde som du betalt för produkterna. Kunden står själv för fraktkostnader (tur&retur). Kostnad för annan utförd tjänst ersätts ej av SilentSwede AB. 

Följande villkor gäller för öppet köp: 

- Produkten skall vara oanvänd och i oskadat skick.
- Eventuell montering av produkten skall inte ha skett.
- Originalförpackningen skall vara i oskadat skick.
- Öppet köp gäller inte om inte varan/produkten anpassats och tillverkats efter dina önskemål så som våra ljudabsorberande tavlor samt SilentSwede Wall.
 
14 dagars bytesrätt, gäller endast privatpersoner samt om inte varan/produkten anpassats och tillverkats efter dina önskemål så som våra ljudabsorberande tavlor samt SilentSwede Wall.

Du har rätt att byta produkt under 14 dagar från det att produkten levererats till dig som privatperson. Vid byte får du värdet på de produkter du lämnar tillbaka i tillgodohavande hos SilentSwede AB. Kostnader som du haft för frakt eller annan utförd tjänst återköps ej i samband med utövande av bytesrätten. Tillgodohavande för produkter som återköpts avräknas mot värdet på de produkter som du beställer i samband utövande av bytesrätten. Skulle värdet på de produkter som du beställt överstiga ditt tillgodohavande måste du betala mellanskillnaden till SilentSwede AB. I det fall värdet på de produkter som återköps överstiger värdet på de produkter som beställs i samband med bytet kan du använda mellanskillnaden som tillgodohavande vid nästa köp hos SilentSwede AB. Vid retur av produkter i samband med byte skall du som kund själv betala för returfrakten. 

Följande villkor gäller vid byte: 

- Produkten skall vara oanvänd och i oskadat skick.
- Eventuell montering av produkten skall inte ha skett.
- Originalförpackningen skall vara i oskadat skick.
- Öppet köp gäller inte om inte varan/produkten anpassats och tillverkats efter dina önskemål så som våra ljudabsorberande tavlor samt SilentSwede Wall.
 
Retur av produkter 

Se §10. Returer nedan för information om returförfarande vid retur av produkter.


 

§9. Reklamation och garanti

 

Reklamationsrätt 

Kund som köpt en produkt i egenskap av privatperson har rätt att reklamera produkten om den är felaktig enligt konsumentköplagen (1990:932) jämte konsumenttjänstlagen (1985:716). Reklamationsrätten täcker ursprungsfel och gäller i 3 år från det att kunden fått produkten i sin besittning. Reklamationsrätten täcker även fel som uppstått under transport av produkten till kunden. (se Reklamation av transportskada nedan)

En produkt som avviker från vad som har avtalats mellan kunden och SilentSwede AB eller på annat sätt uppvisar fel kan också anses som felaktig. Fel som uppstått på grund av skada som kunden har orsakat räknas inte som ursprungsfel. 

Om kunden reklamerar en felaktig produkt efter 6 månader från det att kunden fått produkten i sin besittning har kunden även ansvaret för att påvisa att felet i produkten var ursprungligt. SilentSwede AB rekommenderar därför alltid att undersöka produkter när de levereras och påtala eventuella fel så snart som det upptäckts. Vid reklamation av felaktig produkt har du som kund i första hand rätt att få felet avhjälpt, alternativt en felfri produkt. I vissa fall har du även rätt att häva avtalet och återfå vad du betalt. Vid godkänd reklamation skall kunden hållas skadelös för eventuella kostnader som uppstår på grund reklamationen. Som exempel skall kostnader för att returnera en felaktig produkt ersättas av SilentSwede AB. Notera att du som kund i största möjliga mån skall minimera eventuella kostnader som uppstår i det fall en produkt visar sig vara felaktig. Vid reklamation skall vardera part utan onödigt dröjsmål återlämna vad denne tagit emot, i det fall SilentSwede AB skall företa omleverans har kunden rätt att behålla den felaktiga produkten i sin besittning tills det att denne mottagit leverans av felfri produkt.

Garantin gäller funktionsfel och tillverkningsfel som uppkommer under garantitiden. Garantin gäller inte fel som uppstår vid normalt slitage eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende.

När det gäller produkter som har självhäftande tejp/lim etc följer vi tillverkarens garanti som oftast är kortare än 1 år. Så MAX 1 år gäller för produkter med självhäftande tejp/lim.

 

Kontaktuppgifter vid reklamationsärenden 

E-post: kundservice@silentswede.se eller telefon: 0456-898101

 

Reklamationsvillkor för Näringsidkare 

Om en produkt avviker från vad som har avtalats mellan kund och SilentSwede AB eller på annat sätt uppvisar fel som SilentSwede AB ansvarar för har kunden rätt att i första hand få felet avhjälpt och i andra hand produkt utbytt på SilentSwede ABs bekostnad. Rätt att reklamera fel gäller bara om felet är ursprungligt, SilentSwede ABs ansvar är begränsat till värdet på den felaktiga produkten. Fel i produkt skall meddelas inom 14 dagar från leverans genom att kontakta SilentSwede AB via e-post på kundservice@silentswede.se eller på telefon 0456-898101

Särskilda villkor för näringsidkare: 

- Produkten skall vara oanvänd och i oskadat skick.
- Eventuell montering av produkten skall inte ha skett.
- Originalförpackningen skall vara i oskadat skick.
 
Handla tryggt med garanti 

Alla produkter omfattas av garanti utöver reklamationsvillkoren i dessa köpvillkor. Läs mer om våra garantivillkor här.

 

Retur vid reklamation eller garantiärende 

För att returnera felaktiga produkter eller material, vänligen se §10. Returer.


 

§10. Returer

 

Vid retur av produkter eller material till SilentSwede AB skall produkterna emballeras på sådant sätt att de är skyddade vid transport. SilentSwede AB rekommenderar därför att du alltid förpackar produkter på samma sätt och med samma emballage som när produkterna levererades till dig. I det fall du förpackat eller emballerat produkter på undermåligt sätt och produkten tar skada under transporten till SilentSwede AB bär du som kund också ansvaret för skadan. 

Vid återsändande av produkter till SilentSwede AB är du ansvarig för att produkterna når SilentSwede AB i oskadat skick. SilentSwede AB rekommenderar att kunden använder spårbar försändelse vid retur.

 

Returadress: 

SilentSwede AB
Öjavadsvägen 8
Hus D, port L1
37636 Svängsta
E-post: kundservice@silentswede.se
Telefon: 0456-898101

 

Återbetalningar 

SilentSwede AB återbetalar pengarna utan onödigt dröjsmål (inom 10 dagar) vid nyttjande av ångerrätten och öppet köp eller om återbetalning har beslutats i ett reklamationsärende.


 

§11. Förbehåll

 

Återtagandeförbehåll 

Samtliga produkter är behäftade med återtagandeförbehåll tills det att kunden fullgjort sina skyldigheter som följer av detta avtal. Det innebär att äganderätten övergår på kunden i samband med att kunden fullgör sina skyldigheter som följer av avtalet. Kunden har därmed ej rätt att konsumera, nyttja, sälja eller på annat sätt vidta åtgärd innan äganderätten övergått på kunden som förhindrar att produkterna kan återtas av SilentSwede AB.

 

Hävningsförbehåll 

SilentSwede AB förbehåller sig rätten att häva avtalet i det fall kunden handlat i ond tro på grund av felaktigheter som kunden känt till eller borde ha insett, såsom felaktiga uppgifter om pris eller kvantitet på webbplatsen. I det fall hävningsförbehållet görs gällande har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från SilentSwede AB.

 

Ändringsförbehåll 

SilentSwede AB förbehåller sig rätten att utan avisering ändra innehållet på webbplatsen, vilket inkluderar, men inte är begränsat till, utbud, priser och kampanjer. Sådan ändring påverkar dock ej redan ingångna avtal mellan SilentSwede AB och kund.

 

Ansvarsförbehåll 

SilentSwede AB skall anses befriad från alla förpliktelser enligt detta avtal om ansvar annars skulle ha uppstått på grund av händelse som ligger utanför detta avtal, SilentSwede ABs verksamhet eller vad som annars följer av tvingande lag.


 

§12. Ansvarsbefrielse

 

Force Majeure 

I händelse av myndighets åtgärd eller underlåtenhet, ny lagstiftning, arbetsrättslig konflikt, krig eller krigsfara, större störning av allmän ordning, sabotage, extrema väderförhållanden, brand, explosion, naturkatastrof, olyckshändelse eller annan omständighet utanför SilentSwede ABs kontroll och som SilentSwede AB inte skäligen kunnat övervinna eller förutse skall SilentSwede AB ha rätt att frånträda sina skyldigheter i detta Avtal. Vid sådan händelse skall SilentSwede AB ej stå skadeståndsskyldig vid skada som kunden haft.

 

Externa länkar 

SilentSwede AB ansvarar ej för eventuella skador och problem med kundens mjuk- eller hårdvara som uppstår på grund av att kunden nyttjat externa länkar som är publicerade på https://www.silentswede.se/.

 

Reservation för prisfluktuationer eller andra handelshinder 

Vid prisfluktuationer eller andra handelshinder, såsom brist på nödvändig komponent, där SilentSwede AB inte skäligen kan hållas vid sina förpliktelser enligt detta avtal har SilentSwede AB rätt att häva avtalet. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från SilentSwede AB.

 

Reservation för skatte- och avgiftsförändringar 

Vid väsentliga skatte- eller avgiftsförändringar, som är av stor betydelse för förutsättningarna för detta avtal, har SilentSwede AB rätt att häva avtalet. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från SilentSwede AB.

 

Reservation för leveransförsening utanför SilentSwede ABs kontroll. 

Uppstår det en leveransförsening som beror på händelse utanför SilentSwede ABs kontroll, skall inte SilentSwede AB anses ansvarig för skada som beror på sådan leveransförsening. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från SilentSwede AB såvida inte annat särskilt avtalats mellan SilentSwede AB och kunden eller bestämmelse som följer av tvingande lag.


 

§13. Personuppgifter och sekretess

 

Uppgifter såsom personuppgifter eller annan uppgift eller del av handling som kunden lämnar till SilentSwede AB kommer att lagras och behandlas i digitalt format. SilentSwede AB ansvarar för att uppgifterna lagras och behandlas i enighet med personuppgiftslagen. Kundens uppgifter kommer att användas av SilentSwede AB för att möjliggöra och säkerställa fullgörande av Avtalet.

 

Personuppgiftsansvarig: 

SilentSwede AB (Org. 559076-8387)
Öjavadsvägen 8
Hus D, Port L1
37636 Svängsta

Genom att handla hos SilentSwede AB accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund. SilentSwede AB är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov. 

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

 

§13.1 Vad är en personuppgift?

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

 

§13.2 Vilka uppgifter lagrar vi?

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik. Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

 

§13.3 Rättslig grund

I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

 

§13.4 Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?

 

§13.4.1 Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. 

 

§13.4.2 Fraktbolag

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering. De fraktbolag vi samarbetar med är: DHL, Schenker, Postnord, UPS, Bring och övriga samlingsplatser för frakt så som tex fraktjakt, Sendify, fraktus, shiplink, e-handel Edge, Visma etc.

 

§13.4.3 Nyhetsbrev

Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Vi använder GetANewsletter för utskick av nyhetsbrev.

 

§13.5 Rätten till tillgång

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

 

§13.6 Rätt till rättelse 

Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

 

§13.7 Rätten att bli glömd

Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

 

§13.8 Ansvarig för dataskydd

SilentSwede AB är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

 

§13.9 Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt. Vi använder en svensk plattform, kodmyran, som drivs av Kodmyran AB med säte i Sundsvall.


 

§14. Övrigt

 

Polisanmälan 

SilentSwede AB polisanmäler rutinmässigt alla bedrägerier, bedrägeriförsök samt misskynnesbeställningar.

 

Diskrepans mellan olika publikationer 

Om det föreligger skillnader mellan olika publikationer, skall de uppgifter som har publicerats senast anses ha företräde. Detta gäller dock ej uppgifter som är uppenbart felaktiga eller missvisande vid en jämförelse mellan de olika publikationerna.

 

Immaterialrätt, logotyper och varumärken 

Allt material som publiceras på webbplatsen, inklusive programvara, logotyper, ljudfiler, varumärken samt text & bild är immaterialrättsligt skyddat. Skyddet innebär att materialet inte får användas utan rättighetsinnehavarens tillåtelse, materialet får inte heller kopieras eller på annat sätt överföras till tredje part utan SilentSwede AB uttryckliga tillstånd. Eventuella överträdelser beivras.

 

Informationens syfte 

All information på webbplatsen, oavsett format, publiceras uteslutande i informativt syfte för att besökare skall kunna använda sig av webbplatsen. SilentSwede AB ansvarar således ej för de följder eller skador som kan uppstå om denna information används i något annat syfte än det ovan angivna.

 

Cookies 

Cookies, "kakor", är små filer som sparas ner på besökarens dator när denne besöker en hemsida. På webbplatsen används följande typer av cookiefiler:

Session cookies: "Sessionskakor" sparas bara temporärt på besökarens dator för att denna ska kunna använda på hemsidan problemfritt. När besökaren stänger ner sin webbläsare raderas också sparande session cookies.

Persistent cookies: "Permanenta kakor" sparas på besökarens dator och är bestående. Persistent cookies används bland annat för att identifiera en återkommande besökare och ibland även som underlag till statistikprogram.

Opt-in: På webbplatsen har du som besökare alltid rätten att så fort som du besöker vår hemsida välja om du vill att cookies ska kunna sparas ner på din dator. Väljer du att inte tacka ja till detta, kommer inga permanenta kakor att lagras på din dator, men detta kan leda till att vår hemsida inte fungerar optimalt när du besöker den.

 

Tvist 

Vid eventuell tvist skall talan väckas vid Blekinge tingsrätt om kunden är näringsidkare eller annan juridisk person. Om kunden är privatperson och ingått detta avtal för privat konsumtion skall tvist prövas vid den domstol som följer av tvingande lagstiftning. I det fall ett ärende prövas i Allmänna reklamationsnämnden kommer SilentSwede AB följa nämndens beslut.Avtalet uppdaterat 2023-01-11