3 varianter
- 37%
SilentSwede® Ribb - Rökt Ek - SilentSwede
SilentSwede® Ribb - Rökt Ek - SilentSwede
SilentSwede® Ribb - Rökt Ek - SilentSwede
SilentSwede® Ribb - Rökt Ek - SilentSwede

SilentSwede® Ribb - Rökt Ek (Rökt Ek/2400x600mm/Utan)

Art.nr: 176883


1699 kr
Ordinarie 2699 kr , du sparar 1000 kr, (37%)
I lager (Fler än 10)   Leveranstid: 1-3 arbetsdagar

Akustikpanel vägg och tak - SilentSwede® Ribb - Trä

 

Akustikpanel, ribbvägg, lamellvägg, lamelltak, väggpanel, träpanel, ljudabsorberande väggpanel, diffuserande panel? Vi kallar det akustikpanel. Oavsett vad du kallar det så har vi ett stort utbud med akustikpaneler i olika utseende och längd som man kan montera på vägg eller i tak. Man kan i stort sätt montera dessa vart man vill, det är bara fantasin som sätter gränserna.

 

Design och riktigt bra ljuddämpning i ett
Nu kan du snabbt och enkelt skapa en riktigt snygg och skön ljudnivå på kontoret, skolan eller i hemmet med våra SilentSwede® Ribb akustikpaneler. SilentSwede® Ribb akustikpaneler är uppbyggda av ribbor i MDF och med en yta av äkta träfanér som sedan är monterad på en återvunnen SilentSwede® PET ljudabsorbent. Tillsammans skapar detta en riktigt snygg och ljuddämpande akustikpanel.

 

SilentSwede® Ribb - Ljuddiffuserade akustikpanel
SilentSwede® Ribb är uppbyggda med ribbor som är monterade på SilentSwede® PET ljudabsorbent. Ribborna bygger 11mm på höjden och har ett mellanrum på 13mm vilket skapar en form av ljuddiffusion. Detta betyder att oljudet i rummet kommer "krossas" och brytas ner innan det når vår SilentSwede® PET ljudabsorbent som kommer absorbera upp mycket av oljudet, detta kommer att minska ner efterklangstiden markant och skapa en mycket bättre akustik i rummet.

 

Unik uppbyggnad av SilentSwede® Ribb - Bikomponentfiber metoden
Ribborna på SilentSwede® Ribb sitter monterade på SilentSwede® Pet, denna ljudabsorberar bättre än andra liknande material som säljs på marknaden. Detta beror på den unika uppbyggnaden av materialet. SilentSwede® Pet är är tillverkad av två olika material, fiber med två polymera komponenter som använder dom absolut bästa egenskaperna från varje material/fiber, riktigt häftigt eller hur! Denna metod kallas för Bikomponentfiber eller ibland även tvåkomponentfibrer metoden, vilket ger en betydligt bättre ljudabsorbering än andra traditionella tillverkningsmetoder för PET.

 

Denna metod av tillverkning tillsammans med nålfiltsmetoden gör att mellan varje lager fiber bildas ett "extra" lager luft, enkelt förklarat. Detta ger en bättre ljudabsorbering än många andra traditionella material så som vanlig formpressad polyester. Detta är en ganska unik egenskap samt tillverkning som få använder på ett bra sätt när det gäller återvunnet polyester material som används för ljudabsorbering.

 

Minskad efterklangstid = Bättre akustik = Piggare och gladare
Det viktiga när du väljer akustikpaneler för väggar och tak är att de har hög absorptionsförmåga så dom blir ljuddämpande, vilket våra har. Du kommer snabbt märka att dina kollegor blir ännu mer kreativa, produktiva och har roligare på jobbet när ljudnivån är den rätta. I hemmet kommer alla i familjen behöva prata lägre i volym och ha bättre energi på grund av bra ljuddämpande akustikpaneler.

 

Våra ljuddämpande akustikpaneler underlättar det dagliga arbetet för alla som behöver sitta vid sitt skrivbord och arbeta ostört. Men de passar även utmärkt i till exempel konferensrum, i matsalen eller i klassrum på skolor där det ofta kan bli tjo och tjim. I hemmet kommer våra ljuddämpande akustikpaneler ha samma påverkan som alla andra lokaler och rum.

 

FSC®-certifierat material
Allt vårt trämaterial kommer från ansvarsfullt förvaltade FSC®-certifierade skogar och andra kontrollerade källor. Nyansskiftningar kan förekomma och är helt naturliga eftersom trä är ett naturmaterial.

 

Enkel montering - Välj själv hur du vill fästa SilentSwede® Ribb
SilentSwede® Ribb är enkel att montera. Välj om du vill skruva upp SilentSwede® Ribb akustikpanel eller montera den med montagelim. Välj den metod som du tycker är bäst för dig och din vägg eller tak.  Vi rekommenderar om man har möjlighet att montera SilentSwede® Ribb på 45mm reglar för att få absolut bäst ljudisolering och ljudabsorbering. Vill du verkligen få det ljudisolerat på baksidan av väggen på du monterat upp SilentSwede® Ribb så rekommenderar vi att man först ljuddämpar enligt Alternativ 1 under våra tips om hur man "Ljudisolera och ljuddämpa en vägg i ett rum".

 

 

Friheten att välja utseende
SilentSwede® Ribb akustikpaneler (trä) och avslutningslister är inte behandlade, vilket ger dig friheten att välja om panelerna ska vara oljebehandlade eller framstå i sitt råa men eleganta utseende. Nyansskiftningar kan förekomma och är helt naturliga eftersom trä är ett naturmaterial.

Vill man behandla SilentSwede® Ribb akustikpaneler (trä) så går detta alldeles utmärkt med någon av våra oljor. Med behandling av olja får du ett nytt utseende på din SilentSwede® Ribb akustikpanel.

Våra oljor finns i fem olika färger: Svart, Grå, Vit, Antik och Naturlig. Våra oljor funkar utmärkt för inomhusklimat då dessa har klassats med inneklimatmärkning. Du hittar alla våra oljor här.

 

 

Osäker på hur SilentSwede® Ribb akustikpaneler ser ut i olika miljöer?
Inga problem, klicka på bilden för att komma till vår visualizer där du enkelt kan se hur SilentSwede® Ribb akustikpaneler kan se ut olika miljöer.

 

SilentSwede® Ribb visualizer

 

Vi tycker att miljön är viktig och använder därför återvunnen polyester
Genom att begränsa användningen av nya material och i stället använder återvunnen polyester minskar vi på miljöpåverkan markant. När man tillverkar traditionell polyester så använder man råolja, vilket som du vet inte är speciellt bra för miljön. Men när vi återvinner plast från våra hav, som till exempel PET-flaskor och fisknät, så hjälper vi till att städa upp haven. Dessutom minskas utsläppen av växthusgaser som går åt till att producera traditionell polyester. En annan fördel är att återvunnen polyester kan återvinnas om och om igen utan att kvaliteten försämras.

 

Diagrammen visar ljuddämpningsförmågan hos SilentSwede® Ribb med distans eller diktan montering.

 

 

 

Fakta om SilentSwede® Ribb

• Storlek: 2400x600mm, 3000x600mm och 3600x600mm. Välj storlek i listan.

• Tjocklek: 21mm.

• Vikt: 2400x600mm (12kg), 3000x600mm (16kg) och 3600x600mm (20kg).

• Storlek på ribborna: 11x27mm.

• Avstånd mellan ribborna: 13mm.

• FSC®-certifierat material.

• Enkel att montera. Skruva eller fäst med montagelim.

• Nyansskiftningar kan förekomma och är helt naturliga eftersom trä är ett naturmaterial.

 

Ladda ner PDF filer genom att klicka på bilden:

 

 
Datablad - Montering SilentSwede® Ribb - Wood

 

Du får en unik akustikpanel som är enkel att montera

SilentSwede® Ribb akustikpanel är enkel att montera. Det enda du behöver göra är att skruva fast akustikpanelerna på väggen eller i taket. Man kan även använda montagelim för att montera våra ljuddämpande akustikpaneler.

 

5 års garanti

Du kan känna dig helt trygg när du beställer SilentSwede® Ribb eftersom du får hela 5 års garanti. Notera att produkten anpassas och tillverkas efter dina önskemål, val av färg på träfanér, längd. Därför gäller inte ångerrätt, bytesrätt eller öppet köp för denna produkt.

 

 

Leverans - Endast hemleverans

 

SilentSwede® Ribb akustikpanel är långa och dessa skickas endast på pall med hemleverans eller på pall till företag. Observera att ni måste vara hemma och på plats för att ta emot er beställning. Ni kommer få ett sms av DHL där ni kan bestämma vilken dag samt tid (förmiddag eller eftermiddag) för leverans. 

 

 

Tipsa

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Andra köpte också